maanantai 17. joulukuuta 2012

Första lilla " bygg stressen "

Hur länge

Hur länge tar ett hus projekt ? En ganska rund fråga med flera svar, vårt hus kommer så att säga lämmitys valmis alltså teglena på taket och vindskiva på yttre väggen och till höyrysulkun på in sidan plus luftkonditionering,vatten,avlopp och el färdigt. Hur länge tar det att slå upp det. Jag hoppas att 6 månader skulle räcka till efter det att husleverantören är färdig. Är jag ute och flyger eller är jag realistisk, 1,5 plan och 180 kvadrat total yta... De va dagens fråga alltså då skulle vi vara in vid jul tider i nästa år :) och jo vi har tänk gör det själva alltså jag kommer knappas att hinna se mina käraste lika mycket som nu men hoppas att de skulle komma och kolla på pappa på bygget nu och då :) plus att mina bröder kommer högst antagligen att bi med mig på bygget under byggnads tiden .... Hoppas jag ....

 Hälsningar aikataulua vailla.

Aijo jag har börjat använda samma mening som alla firmor jag har pratat med använder ..... Månne de nu int lyckas ... Och de e int en mening som ja annors tycker om men den har fastnat

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Måtta tomtten med A1 å pendla med möbler med älskling





Älskling har inhandlat flera nya saker till nya huset. I inrednings väg dvs. Skrivbord och skåp :)




A2 har börjat lyfta nacken ordentligå från golvet när hon är på mage ... Men Hon ha fått en liten flunssa

Nu är då vägen på sin plats får vi hoppas ... Efter som att vi inte fick använda den gamla vägen. ritade ELY in var de ville ha den men ja tänker överklaga det och flytta den ytterligare mot stan efter som att där var både gatubelysning och el och telefon linje där va de föreslagit, så nu är där bara gatubelysning var jag skulle villa ha den... Nåja får se :) ny vecka nya krafter att bråttas via telefon :)
På hemma frontten händer det mycket A1 har en jätte stor låda som vi har tuunat med tush och kniv till ett skepp

perjantai 14. joulukuuta 2012

Tomtten äs id is nau

En par träd har vi som sagt fällt och finns kvar ennu att fälla så mycket vi hinner å har tid. Vi vill inte ha barrträd på vår gård utan vi odlar nya nyttoträd och om jag får nån lönn ennu så sku de va kiva. Men de e sen de nu ska va bygga de huset först :)

torstai 13. joulukuuta 2012

Situations planen nr:300

Huhhu säger jag, nu måste vi då göra en ny situationsplan efter som att ELY keskus inte godkände vår väganslutning. Så vägen måste flyttas till ett ställe där det är berg och telefon,el och vägbelysnings stålppar :) av 50 meter valde dom just den platsen :) observera att det fanns ren en gammal anslutning som är 15 meter från den kommande . Nåjah de e ju vel bara att laga om den och vara nöjd att man ens får ansluta sig :) ja tror ja far med A1 och mäter upp på tomten nån dag var den xakt kommer, så att ja får den inritad på rätt ställe. A1 tycker annors också om att vara på tomten med mig, senast va hon me när vi körde träd ut till vägen med mönkkären å stockslepet :)



keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kök

Nåjah :) vi har planerat kök och vi har fåt slutgiltiga bilderna på det. Och vilket jätte fint kök det blev :) stort tack till Älskling och Puustellis Marika Flink som gjort ett fint jobb. Det gick sist och slutligen ganska smidigt när jag och Älskling har ganska samma smak dvs lantligt svart vitt grått blått :) och Puustelli behövde vi besöka 2 gånger, en gång med önskemål och skiss och andra gången för att god känna planen. Å för att hålla spänningen upp och besökarna i spänning får ni nöja er med en handgjord skiss al'a pappa tills köket är monterat om typ 1 åt :)


tiistai 11. joulukuuta 2012

Att vara pappa och bygga hus :)

Min blogg får en ny vändning
vi håller på med min sambo ( älskling ) att bygga ett eget hem för oss och framförallt ett tryggt hem för våra barn Al & AM :)
Vi har kommit så långt att huset är beställt och tomten är till en del tömd av träd.
Att försöka koppla ihop familjen och hus bygget kommer att bli mina största problem. Man vill ju inte att familjen skall lida pga att man bygger ett hus, i mina ögon så kommer det att bli ett gemensamt äventyr i vår familj. Som kommer att kräva 110% effort av både mig och älskling på bygget och hemma.

Hittills har det varit mycket papper och många byråkrater som alla vill förbjuda oss att göra som vi vill :) förutom hus leverantören som har hjälp oss med mycket ren nu :)

Som pappa är det en spännande tid :) vi har haft dans uppvisningar av äldre AL. Nyfödda AM 2 1/2 månad har börjat prata sitt eget språk och sover någorlunda så att både älskling och pappa sover emellanåt en nästan hel natt :) och igår sov hon ju en 4 1/2 timmes dags sömn.